Annons

Utställning flyttas fram

Borås konstmuseums utställning med Sara Tirelli flyttas fram till nästa år.
Konst • Publicerad 9 november 2018
Utställningen med den italienska konstnären Sara Tirelli skjuts upp.
Utställningen med den italienska konstnären Sara Tirelli skjuts upp.

Från början var det tänkt att Sara Tirellis utställning skulle starta redan den 8 november, men flyttades fram till den 8 december. Nu flyttas utställningen fram till den 31 januari 2019. Anledningen är av praktiska skäl, menar konstmuseichefen Eva Eriksdotter.

– Hon ville från början ha en särskild curator som inte kunde på den utsatta tiden. Vi hoppades kunna genomföra den innan jul, så vi satsade på den 15 december, men när inte det heller fungerade bestämde vi oss för att skjuta fram den till nästa år istället, berättar hon.

Sara Tirelli är en italiensk filmskapare och konstnär, som använder filmen för att utforska frågor kring fiktion och seende i sina verk. 2017 var hon den första att få Artist in production-residenset i Västra Götaland, vilket innefattade ett tremånaders residens i området samt produktionsstöd för ett nytt verk.

Elin Thornberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons