Annons

Uppgifter: "Abba Voyage" åker ut på världsturné

Abbatarerna får upptäcka världen utanför London. Nu planeras en världsturné för showen "Abba Voyage" , uppger en representant för skivbolaget Universal.
Musik • Publicerad 3 mars 2023
Avatarshowen "Abba Voyage" ska flytta från London ut i världen. Arkivbild.
Avatarshowen "Abba Voyage" ska flytta från London ut i världen. Arkivbild.Foto: Johan Persson/TT

Enligt Variety r åkade nyheten slinka ut under en telefonintervju med styrelseledamoten Lucian Grainge om Universal Music Groups ekonomi.

– Vi planerar att ta "Abba Voyage" ut i världen, sade Grainge till tidningen.

Annons

Variety försökte få nyheten bekräftad från Abba själva och andra representanter på Universal, men de har inte återkommit.

Variety skriver att nyheten inte direkt kommer som en chock, men ändå är den första bekräftelsen på att Abbatarerna är på väg att lämna London.

Miljardprojektet, där en arena med plats för 3 000 personer byggts speciellt för föreställningen i området Queen Elizabeth Olympic Park i östra London, planerades under sex år.

I showen uppträder gruppen i form av hologram – eller "abbatarer" – på en specialbyggd scen i London där de kompas av ett liveband. Showen har fått bra kritik från internationell press, men sämre i svenska medier.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons