Annons

Unga röster till Dramatens nya "We hear you"

Teater • Publicerad 3 oktober 2022
"We hear you – a climate archive" hade workshop på "Coal+Ice" på John F Kennedy Center for the Performing Arts i Washington, mars 2022.
"We hear you – a climate archive" hade workshop på "Coal+Ice" på John F Kennedy Center for the Performing Arts i Washington, mars 2022.Foto: Wolf Hertzberg

Dramatens nya klimatprojekt "We hear you – a climate archive" söker nu 77 unga röster från olika delar av världen till ett nytt internationellt scenkonstprojekt.

I projektet får de unga berätta om hur klimatförändringarna påverkar dem och världen i dag. Berättelserna samlas i den nya digitala plattformen aclimatearchive.com. Några väljs sedan ut som grund till en teaterföreställning i regi av Jacob Hirdwall, med premiär på Dramaten 2024.

Annons

"We hear you – a climate archive" startade i våras och är en vidareutveckling på "We hear you – Greta Thunbergs tal", ett performanceverk som visades på Dramaten 2020. Det första projektet blev en workshop på utställningen "Coal+ice" i Washington.

Klimatprojektet är ett samarbete mellan Dramaten, svenska ambassaden i Washington, Georgetown University och The Laboratory for Global Performance & Politics.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons