Annons

Ung kvinna söker lyckan (PS, det är inte henne det är fel på, det är samtiden)

Roligt och samtids-på-pricken om en kvinnas jakt på någon sorts sinnesro. Rebecka Åhlund läser en pigg roman av Maria Maunsbach.
Publicerad 11 oktober 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Maria Maunsbachs andra roman är kanske lite mångordig, men pigg och samtida.
Maria Maunsbachs andra roman är kanske lite mångordig, men pigg och samtida.Foto: casia Bromberg

Hit men inte längre

Roman

Författare: Maria Maunsbach

Förlag: Brombergs förlag

Det går säkert att läsa ”Hit men inte längre” som ett intyg på hur sociala medier och Tinder förstört romantiken, men riktigt så tråkigt behöver vi inte ha det. Fullsmockat, nästan lite väl fullsmockat, med komiska detaljer beskriver Maria Maunsbach en kvinnas resa på jakt efter, ja, vad är det Margit vill ha? Nästan vad som helst, bara inte det hon redan har: samboförhållande, könshår, förutsägbarhet.

Varför mår Margit så bra av att duscha på rad med massa pensionärer, varför bryr hon sig om att fritera spetskål, varför köpte hon alla de där julklapparna till sin pojkväns mamma i alla år? Hon fejkar en utbrändhetsdiagnos och finner sig själv, kan man säga, men alla sätt att göra det på visar sig vara falska. Eller bara lika själamördande trista som det hon redan prövat. Hur kan det kännas som att man får något vettigt gjort genom att boka en tid för att laserbehandla bort sitt kroppshår? Det är inte Margit det är fel på, det är samtiden.

Annons

Under lite för många sidor, men med friskt humör och humor, jagar Margit. När hon till slut förnimmer hur en hemkomst till sig själv kan kännas, blir jag uppriktigt glad för hennes skull.

Rebecka ÅhlundSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons