Annons

Två svenska filmer till Sundancefestivalen

Film • Publicerad 17 januari 2023
Svenska filmerna "And the king said, what a fantastic machine!" och "Well wishes my love, your love" tävlar på amerikanska Sundancefestivalen.
Svenska filmerna "And the king said, what a fantastic machine!" och "Well wishes my love, your love" tävlar på amerikanska Sundancefestivalen.Foto: Plattform Produktion/Gabriel Gabriel Garble

Två svenska filmer finns med i programmet när den prestigefyllda Sundancefestivalen invigs på torsdag.

Dokumentären "And the king said, what a fantastic machine!" är gjord av Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck och handlar om kamerans tvåhundraåriga historia och dess relation till människan.

Annons

Animatören och bildkonstnären Gabriel Gabriel Garbles kortfilm "Well wishes my love, your love" om en föräldralös pojke har redan turnerat runt på en rad internationella filmfestivaler som Edinburgh, Sydney och Bilbao och tävlar nu i kortfilmsprogrammet.

Dessutom finns två svenska samproduktioner med på årets Sundancefestival, skriver Svenska Filminstitutet i ett pressmeddelande. Musiken i den litauisk-svensk-spanska filmen "Slow" är skriven av Irya Gmeyner och för koreografin står Anna Vnuk.

"Heroico" är en mexikansk-svensk samproduktion med Jonas Kellagher som svensk samproducent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons