Annons

Tv-älgarna är badkrukor – sändningen förlängs

Tv • Publicerad 2 maj 2020
Älgar på vandring. Arkivbild.
Älgar på vandring. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Den kalla våren har gjort älgarna i "Den stora älgvandringen" till badkrukor. Därför förlänger SVT sändningen, som egentligen skulle ha avslutats måndagen den 4 maj. Det ökar chansen att få se några fler älgar simma, än de hittills tre som tagit sig över Ångermanälven, något älgar har gjort sedan stenåldern, rapporterar SVT Västernorrland.

– Det är jättemycket älg i området. Älgarna går fram och kollar isen vid älvkanten. Ibland tvekar de och går tillbaka, men till slut kommer de att våga, säger Göran Ericsson, älgexpert och professor vid Sveriges lantbruksuniversitet, till SVT.

Annons

Årets säsong har varit mycket populär, med hittills över fem miljoner videostarter på SVT Play. Enligt projekteldaren Johan Erhag fortsätter man att filma älgarna fram till åtminstone onsdagen.

"Den stora älgvandringen" har sänts dygnet runt i SVT Play sedan den 9 april.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons