Annons

Tusse blir ambassadör för UNHCR

Musik • Publicerad 6 oktober 2021
Tusse, som själv minns hur UNHCR:s flyktingbussar körde in i flyktinglägret i Uganda, är svenska UNHCR:s nya ambassadör. Arkivbild.
Tusse, som själv minns hur UNHCR:s flyktingbussar körde in i flyktinglägret i Uganda, är svenska UNHCR:s nya ambassadör. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Tusse Chiza, artist och i fjol Sveriges representant i Eurovision Song Contest, blir ny Sverigeambassadör för FN:s flyktingorgan UNHCR. Tusse kommer ursprungligen från Kongo-Kinshasa och tillbringade tre år som flykting i Uganda innan han som åttaåring kom till Sverige.

"Därför känns det helt naturligt för mig att vara ambassadör för Sverige för UNHCR, som samlar in pengar till UNHCR:s arbete över hela världen. Jag minns tydligt när UNHCR:s bussar körde in i flyktinglägret i Uganda. Det var den bästa dagen på hela månaden", säger han i ett pressmeddelande.

Åsa Widell, generalsekreterare på UNHCR Sverige beskriver Tusse som en drömkandidat och den perfekta representanten för organisationen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons