Annons

Travis Scott återbetalar konsertbesökarna

Rapparen Travis Scott ska betala tillbaka inträdesavgiften till besökarna på musikfestivalen Astroworld i Houston, skriver . Han kommer även att bekosta begravningen för dem som omkom.
Musik • Publicerad 8 november 2021
Travis Scott under den olycksdrabbade konserten på musikfestivalen Astroworld.
Travis Scott under den olycksdrabbade konserten på musikfestivalen Astroworld.Foto: Jamaal Ellis/AP/TT

Scott har också beslutat sig för att ställa in sitt uppträdande på festivalen Day N Vegas som var planerat till lördag, med motiveringen att han är alldeles för påverkad av händelsen på Astroworld för att kunna medverka.

Houstons polischef Troy Finner ska ha träffat Travis Scott strax före konserten och uttryckt oro för stämningen i publiken, där det fanns många hängivna fans till rapparen, uppger källor till The New York Times. Polisen i Houston vill dock inte kommentera uppgiften.

Annons

Åtta personer, däribland två barn, omkom och ett 20-tal personer skadades i fredags när panik utbröt i publiken under Travis Scotts spelning.

Den 30-årige rapparen säger i ett uttalande att han kommer betala för begravningarna, rapporterar amerikanska medier.

Runt 50 000 personer befann sig i folkmassan. Vittnen har berättat om kvävande trängsel och hetsig stämning. Scott avbröt flera gånger sitt uppträdande för att uppmana säkerhetspersonal att undsätta personer i publiken. Men i ett videomeddelande i lördags berättade artisten att han från sin plats på scen inte fullt kunde överblicka läget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons