GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tomas Andersson Wij får Evert Taube-pris

Musik • Publicerad 4 november 2021
Tomas Andersson Wij. Arkivbild.
Tomas Andersson Wij. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

Sångaren och låtskrivaren Tomas Andersson Wij får Orusts stora Evert Taube-pris.

Han får priset för att han "med ett vackert nyanserat och melodiskt språk där fraseringar och textstrukturer förstärker tyngden bakom varje kombination av bokstäver, utvecklat den berättande lyriken i Taubes anda", enligt juryns motivering.

Priset på 50 000 kronor, som tidigare gått till artister som Niklas Strömstedt och Veronica Maggio, delas ut vid en tillställning på Orust 4 november.

"En stor ära. Bara att få nämnas i samma mening som Evert Taube. Hur nyfiken jag än är på ny musik så är svensk vistradition själva grundvattnet i mitt låtskriveri", säger Andersson Wij enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.