Annons

Litteraturfestivalen Textival nu också i Borås

Föreningen Textival fyller tio och firar med att utsträcka årets festival med textmässa till Borås. Mollaryd är sedan tidigare med i det göteborgsbaserade kulturäventyret.
Borås/Mollaryd • Publicerad 12 januari 2018
Stina Nilss i Mollaryd projektleder Textival.
Stina Nilss i Mollaryd projektleder Textival.Foto: Anette Westerlund

– Här är verkligen spännande saker på gång och vi kommer att få internationell medverkan, lovar Stina Nilss med bas i Mollaryd och en av projektledarna för Textival.

Innan huvuddelen av årets festival genomförs på Folkteatern och Oceanen i Göteborg fredag och lördag första helgen i maj lägger arrangemanget till i Mollaryd och Borås.

Annons

Fredag 4 maj blir det lunchsamtal och läsning på Café Nära i Borås. Det kan också blir utställning.

På kvällen innan gäller Mollaryd, med utställning på temat Skiljande tecken - platsens begär. En fortsättning på höstens evenemang på platsen.

– Det blir vandring, samtal och läsning. Men inga namn är spikade, säger Stina Nilss.

Hur många räknar ni med kommer att delta?

– För mig är det inte så intressant. Det kan vara fem eller 200. Vi jobbar med delaktighet. Det ska vara värde för skapare och besökare.

Ingemar BrinkSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons