Annons

Tate varslar hundratals anställda

Konst • Publicerad 12 augusti 2020
Två anställda på Tate Modern när museet öppnade igen efter nedstängningen. Arkivbild.
Två anställda på Tate Modern när museet öppnade igen efter nedstängningen. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Konstmuseet Tate Modern i London och dess övriga systermuseer i London, Liverpool och St Ives vill göra sig av med hälften av sin personalstyrka på den kommersiella sidan. Det rör sig om 313 tjänster i museernas affärer, kaféer och restauranger, skriver The Guardian.

Tate öppnade igen förra månaden efter att ha varit stängt i fyra månader med anledning av pandemin. Men museigruppens ledning räknar med 50 procent färre besökare än normalt under en lång tid framöver.

Annons

Beslutet stöter på protester i Storbritannien och när museerna aviserade nedskärningarna förra veckan röstade fackförbundet PCS för att ta ut mer än 100 av sina medlemmar i strejk i protest mot beslutet.

Trots ett omfattande räddningspaket från regeringen hotas jobben i den brittiska kultursektorn i en skala som saknar motstycke, enligt The Guardian.

Nyligen varslade arenakomplexet The Southbank Centre i London om att skära ner 400 tjänster.

Rättad: I en tidigare version stod det felaktigt att personalen sparkas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons