Annons

Tårögd Kevin Spacey tillbakavisar anklagelser

Skådespelaren Kevin Spacey tillbakavisar anklagelserna om sexuella övergrepp och kallade det skamgrepp han tagit på en man för en "klumpig invit".
Nöje • Publicerad 13 juli 2023
Skådespelaren Kevin Spacey kämpade med tårarna under sitt vittnesmål i domstolen i London.
Skådespelaren Kevin Spacey kämpade med tårarna under sitt vittnesmål i domstolen i London.Foto: Elizabeth Cook/PA/AP

Rättegången mot den amerikanske skådespelaren Kevin Spacey inleddes 28 juni. Han anklagas för sexuella trakasserier och övergrepp på fyra olika män i England under åren 2001–2013 när Spacey arbetade på Old Vic Theatre i London.

Under torsdagen fick Spacey möjlighet att ge sin version av vad som hänt och vilka konsekvenser åtalen fått för honom.

Annons

– Min värld exploderade. Det var bråttom att döma och innan den första frågan ställdes eller besvarades förlorade jag mitt jobb. Jag tappade mitt rykte. Jag förlorade allt bara på ett par dagar, sade Spacey inför tolvmannajuryn och kämpade med tårarna.

De fyra männen, som inte kände varandra, har oberoende av varandra beskrivit mötena med Kevin Spacey som eskalerande, från oönskad beröring till aggressiva smekningar.

Spacey tillstod att han haft intima kontakter med männen. Men han förnekade i vittnesbåset att han hade förgripit sig sexuellt på tre av männen. Han medgav dock, utan att säga sig komma ihåg händelsen, att han, som en "klumpig invit", tagit ett grepp i grenen på den fjärde under en dryckesnatt.

Under fredagens förhandling ska Spacey förhöras av både åklagare och sin advokat som förväntas presentera flera vittnen som ska vittna till Spaceys förmån.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons