Annons

Tappat rösten – oron inför ”Idol”-semifinalen

Cimberly Wanyonyi har tappat rösten och Louisa Hoxha tror sig känna en annalkande förkylning.
Det kan bli kraxigt i ”Idol”-semifinalen på fredag.
Tv • Publicerad 23 november 2023
Louisa Hoxha och Cimberly Wanyonyi är två av fyra "Idol"-deltagare i tävlingens semifinal. Arkivbild.
Louisa Hoxha och Cimberly Wanyonyi är två av fyra "Idol"-deltagare i tävlingens semifinal. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Vila och total tystnad fram till fredag har ordinerats Cimberly Wanyonyi av läkare. Hon har svullnader på stämbanden och kan därför enbart intervjuas via sms.

”Svullnaderna tyder på överansträngning säger läkaren. Jag blev hes förra veckan och under kvartsfinalen när jag hade sjungit mina två låtar var rösten nästan helt borta”, skriver hon.

Annons

Att dricka varmt, blåsa i ett glasrör och vara noga med röstuppvärmning när det väl blir dags att sjunga är åtgärderna som har vidtagits enligt läkarens ordination. Hur det blir på fredag är omöjligt att säga i dagsläget.

”Rösten är inte helt borta, men tonerna i mitt översta register har försvunnit på grund av svullnaden. Läkaren hoppades att allt skulle vara okej på fredag, men man vet inte”, skriver Cimberly Wanyonyi.

Rädd att bli förkyld

Förra veckan var det Jordan Rawling som fick lämna programmet. Nu är det meningen att hon ska möta Louisa Hoxha, Simon Näslund och Saga Ludvigsson i semifinalen.

Louisa Hoxha berättar att även hon är orolig för hur röstresurserna ska räcka till på fredag.

– Jag mår helt okej, men det känns som om jag håller på att bli förkyld. Man är ju alltid rädd för att bli sjuk, den här gången vill jag göra allt för att få stå i finalen, säger hon.

Alla ”Idol”-deltagarna bor på hotell i centrala Stockholm och nu när det bara är fyra kvar är nervositeten påtaglig – alla vill stå i final.

– Jag har svårt att sova för jag är så uppe i varv hela tiden och full av tankar. Produktionen uppmanar oss att vila så mycket vi kan och jag dricker te och tar halstabletter för att inte bli sjuk.

Svåra låtar

Både Louisa Hoxha och Cimberly Wanyonyi har prisats av juryn för sina starka röster och vunnit tittarnas hjärtan med stora låtar.

– Jag har väldigt svåra låtar den här veckan, men det är också den typen av låtar jag vill göra, som "Listen" med Beyoncé som jag ska köra på fredag, säger Louisa Hoxha.

Cimberly Wanyonyi säger att det kan bli svårt att nå hela vägen om hennes röst inte är tillbaka under de två låtar hon ska framföra.

Annons

”Just nu känns det inte så bra, jag tror tyvärr att allt tar slut för min del på fredag. Men om det gör det är jag otroligt glad och tacksam för allt jag har fått vara med om. Man vet ju aldrig vad som kan hända.”

Saga Ludvigsson sjunger ”Here for the party” i fredagens semifinal.
Saga Ludvigsson sjunger ”Here for the party” i fredagens semifinal.Foto: Christine Olsson/TT
Fakta

Veckans låtar i "Idol"

Saga Ludvigsson – "Here for the party" av Gretchen Wilson

Simon Näslund – "Satan i gatan" av Veronica Maggio

Cimberly Wanyonyi – "Girl on fire" av Alicia Keys

Louisa Hoxha – "Listen" av Beyoncé

Dessutom sjunger deltagarna varsin än så länge hemlig låt utvald av juryn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons