Annons

Swinton hyllade Boseman i Venedig

Film • Publicerad 2 september 2020
Tilda Swinton tilldelas ett hederspris av juryordföranden och skådespelarkollegan Cate Blanchett på filmfestivalen i Venedigs inledande dag.
Tilda Swinton tilldelas ett hederspris av juryordföranden och skådespelarkollegan Cate Blanchett på filmfestivalen i Venedigs inledande dag.Foto: Domenico Stinellis/AP/TT

Den brittiska skådespelaren Tilda Swinton tog tillfället i akt att hylla sin nyligen bortgångne amerikanske kollega Chadwick Boseman när hon tilldelades ett hederspris på filmfestivalen i Venedig.

Swinton avslutade sitt tacktal under festivalens första dag med orden "Wakanda för evigt".

Annons

Wakanda är den fiktiva nationen från vilken superhjälten Black Panther, som Boseman porträtterade i ett flertal filmer, härstammar.

Chadwick Boseman gick bort i cancer i fredags, 43 år gammal.

Tilda Swinton har varit en flitig besökare på filmfestivalen i Venedig genom åren, med filmer som "A bigger splash", "Orlando", "Burn after reading".

– Att få befinna mig i ett rum med levande varelser och en stor filmduk är ren och skär glädje. Det är så vackert att se alla era ögon öppna och redo, sade Swinton och syftade på att filmfestivalen i Venedig anordnas med publik på plats till skillnad från andra stora filmfestivaler i år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons