Annons

Swifts fans stämmer biljettbolag efter kaoset

Nöje • Publicerad 4 december 2022
Taylor Swift ska bege sig ut på en världsturné. Arkivbild.
Taylor Swift ska bege sig ut på en världsturné. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Taylor Swifts fans stämmer biljettjätten Ticketmaster, skriver NME. Anledningen är det kaos som uppstod när biljetterna till USA-delen av Swifts kommande världsturné "The eras" släpptes i slutet av november.

Ticketmasters sajt brakade samman, väntan för fansen blev lång och många blev utan biljetter. Haveriet har bland annat förklarats med en besökaranstormning från automatiska botar, att biljetthajar ville sälja vidare biljetterna och att trycket från fansen var mycket högre än väntat.

Annons

Sajten fick 3,5 miljarder förfrågningar, vilket är fyra gånger mer än företagets tidigare toppnotering.

I den stämningsansökan som har lämnats in till domstol i Los Angeles anklagar 13 personer biljettsajten för att ha brutit mot lagen. De anser även att Ticketmasters moderbolag Live Nation bland annat gjort sig skyldigt till bedrägeri.

Taylor Swift, som skrev in sig i historieböckerna genom att ha alla topp tio-placeringar på Billboardlistan i slutet av oktober, släppte nyligen sitt tionde album "Midnights".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons