Annons

SVT gör dokumentärserie om unga prostituerade

Var tionde man i Sverige köper sex. SVT fördjupar sig nu i ämnet i en dokumentärserie om prostituerade kvinnor.
Tv • Publicerad 16 september 2021
"En kropp till salu" berättar om det livslånga lidande som unga prostituerade kvinnor ofta går till mötes. Pressbild.
"En kropp till salu" berättar om det livslånga lidande som unga prostituerade kvinnor ofta går till mötes. Pressbild.Foto: SVT

"En kropp till salu" följer tre unga kvinnor som har sålt sina kroppar. I fyra avsnitt möter vi till exempel Alexandra, som blev inlåst så fort hon kom till Sverige och Johanna som sökte efter någon att prata med – vilket slutade i våldtäkt.

Sexköparna är nästan alltid män, som kommer från alla åldrar och alla samhällsklasser.

Annons

"Den allvarligaste konsekvensen av sexhandeln är att mäns sexuella övergrepp på kvinnor och barn är en stor industri där kriminella utnyttjar och tjänar stora pengar på en utsatt grupp", säger Jessica MacDowall, producent för serien, som också ligger bakom den Kristallennominerade dokumentärserien "En våldsam kärlek".

Serien bygger på verkliga händelser som har lett till åtal och fällande domar. Av etiska skäl gestaltar skådespelare kvinnornas öden. Medverkar gör också bland andra Simon Häggström, polis specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål och Josefine Karlsson, legitimerad psykolog som är specialiserad på unga i prostitution.

"En kropp till salu" har premiär i SVT1 och på SVT Play 21 september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons