Annons

SVT efter kritiken: "Allt kan hända"

Nöje • Publicerad 16 augusti 2023
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning.
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning.Foto: Jessica Gow/TT

SVT har fått kritik efter tisdagens sändning av "Allsång på Skansen". I programmet, som var det sista för säsongen, kollapsade artisten David Ritschard strax innan han skulle sjunga allsång tillsammans med publiken. Programledaren Pernilla Wahlgren frågade i direktsändningen om programmet skulle avbrytas, men sändningen fortsatte.

I en krönika riktar till exempel Göteborgspostens Johan Lindqvist kritik mot att Ritschard släpptes upp på scenen:

Annons

"SVT skulle naturligtvis aldrig ha släppt upp honom framför publik och kameror. Jag vill inte se ännu en artist som bränns sönder i strålkastarljuset. SVT:s personal på plats skulle verkligen ha haft bättre koll. Det är deras ansvar att ta hand om och checka av sina artister".

Under natten svarade SVT på kritiken:

"Det viktigaste för oss just nu är att han mår bra. Mer kan vi inte uttala oss om i dagsläget. Allt kan hända i direktsändning och vi försökte hantera det på bästa sätt. Vi förstod snabbt att det inte var livshotande", säger SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi till Expressen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons