Annons

SVT-chef ursinnig över ”Bäst i test”

Nöje • Publicerad 29 december 2023
Eva Beckman, programdirektör på SVT, reagerade starkt när TV4 köpte upp succéprogrammet "Bäst i test". Arkivbild.
Eva Beckman, programdirektör på SVT, reagerade starkt när TV4 köpte upp succéprogrammet "Bäst i test". Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Eva Beckman, programdirektör på SVT, reagerade starkt när TV4 köpte ”Bäst i test”.

– Jag var svart i själen, ursinnig och rosenrasande, berättar hon i en intervju med Expressen.

Annons

I våras stod det klart att programmet, som leds av David Sundin och Babben Larsson, köpts upp av TV4 efter att länge varit en succé i SVT. Ägarna till formatet höjde priserna, vilket ledde till att SVT inte längre hade råd att ha kvar programmet. Beckman beskriver det som att det "gjorde ont" eftersom det var ett program som SVT utvecklat under många år.

Hennes första tanke var att TV4 skulle få smaka på sin egen medicin.

– Min spontana tanke var först att försöka ta över någon av de TV4-profiler som visat intresse. Sen är det klart att jag även hann tänka att jag ville sno ”Masked singer” från dem även om det är ett alldeles för dyrt format för SVT. Men jag sansade mig snabbt, för så barnslig är jag inte, säger Eva Beckman i intervjun.

SVT har, likt många andra mediehus, tvingats skära ner mycket under året och infört ett sparpaket på 250 miljoner. Eva Beckman svarar inte på frågan om vilka program som kommer att försvinna ur tablån härnäst, men säger att ”det är klart att det ryker program hela tiden.”

”Bäst i test” hade premiär 2017 och är baserat på den brittiska förlagan "Taskmaster".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons