Annons

Supershow med Magnus- och sprakande hitkavalkad

Wow! Magnus Carlsson bjuder på en supershow, där den ena hitlåten avlöser den andra. ”Från Barbados till Gamla stan” är inte bara proffsig utan en skicklig resumé över Magnus artistkarriär under 25 år tycker Kjell-Åke Dahlin
Alingsås • Publicerad 16 mars 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.

Magnus Carlsson, 45 år i juni, är en av landets mest folkkära artister. ”Fristaonge” som han själv säger. Det visar också publiktrycket på Magnus vårturné och att det blir en höstshow på Cirkus i Stockholm.

Jag har haft en ynnest att få följa Magnus från Barbados bildande 1992 och fram till nu.

Annons

Från sin musikaliska artistkarriär över 25 år (Första Barbadosskivan1994) bjuds vi på en sprakande hitkavalkad rakt igenom! Fantastiskt bra ihopsatt av Magnus med team.

Det är en väldigt påkostad och snygg show, tekniskt avancerad både när det gäller ljus och ljud, fyllt med glitter, fyrverkeri och härliga videoprojekteringar.

Foto: Rickard L Eriksson

Vi får med videon bl.a. möta dansbandets succé i Bingolotto 1994, Magnus stilar genom åren, och inte minst en allvarlig men sannbarndröm om att bli artist.

Det är inget som saknas, inte ens en ”levande orkester”. Låtarna dånar ut med bra ljud och skickliga dansgruppen som komplement. Alla de gamla hitsen är nyproducerade för turnén. Och noteras kan att Tranemobördiga artisten Anneli Axon har lagt alla tjejkörer i showen. Igenkänningen är hur hög som helst och publiken hänger på i refrängerna med allsång..

Åtta gånger har MC medverkat i Mello, tre med Barbados, två med Alcazar och tre solo. Och visst får vi höra bidragen – om inte ännu bättre än i originaltappning!

Jag kan tycka att det är synd att Magnus hittills aldrig fått vinna i Mello – men det är nog inte för sent!

Foto: Rickard L Eriksson

Det börjar med Calle Norléns specialskrivna ”Från Barbados till Gamlastan” och sedan brakar det loss med Barbados och Magnus första storahit ”Hold Me” från 1994.

Vi bjuds i rasande tempo genom Magnus olika musikgenrer, dansband, disco, schlager, mello och solokarriär.

Det mesta och bästa är med. Det är som ”en nyputsad jukebox”! Magnus älskar sin premiärpublik och får direkt gensvar. Bra mellansnack mellan hitsen.  I medley ”Nu kommer flickorna” m.m drar han sig inte för att kalla texterna för politiskt inkorrekta i kvinnosynen.

Kul var det också höra Magnus ge kredd till sin mamma Ros-Marie och pappa Sture (som givetvis var på plats). Rock-morsa och disco-farsa hade format honom musikaliskt.

Annons

Mycket imponerande var det att höra hur Magnus kontrollerade sin röstunder två timmars show. Falsetten i ”The Lions sleep Tonight” imponerade stort liksom crescendot i ”Se mig”, Givetvis hade han som ABBA-fan med en av deras hits – ”Does your mother know”.

Den spektakulära showen avslutas som sig bör med megahiten ”Kom Hem” – och det är just det som Magnus gör när han äntrar och går ”som ett lok” på Åhagas scen 11 april.

Kjellåke DahlinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons