Annons

Stort publiktryck på dragsagostund

Sagostunden Drag Story Hour har mötts av hot och hat – men också starkt engagemang och värme. Enligt är publiktrycket hårt på biblioteken i Malmö och Trelleborg.
Litteratur • Publicerad 17 januari 2023
Det är många som vill gå på dragsagostund i Malmö och Trelleborg. Arkivbild.
Det är många som vill gå på dragsagostund i Malmö och Trelleborg. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

– Det tog ungefär 35 minuter innan alla biljetter var fullbokade. Det är ju kostnadsfritt, men intresset är jättestort, säger Torbjörn Nilsson, stadsbibliotekarie i Malmö till SVT:s Kulturnyheterna.

I slutet av oktober fick sagostunden med dragshowartisterna på biblioteket i Olofström ställas in och hållas digitalt på grund av hot som riktats mot biblioteket. När sagostunden skulle hållas i Malmö i november vidtog stadsbiblioteket extra säkerhetsåtgärder för att kunna genomföra evenemanget.

Annons

Inför sagostunderna i Trelleborg gav Sverigedemokraternas tillträdande ordförande i kulturnämnden direktiv om att stoppa arrangemanget. Men efter en omröstning i kulturnämnden kommer sagostunderna att hållas som planerat.

– Vi hade två sagostunder planerade från början, men vi har fått utöka med en till. Det är glädjande, säger Michael Nordberg, biblioteks- och kulturskolechef i Trelleborg till Kulturnyheterna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons