Annons

Stopp för "Cops" på svenska kanaler

Tv • Publicerad 11 juni 2020
Nent Group, som driver tv-kanalerna TV3, TV6 och TV10, stoppar sändningarna av den amerikanska tv-serien ”Cops". Arkivbild.
Nent Group, som driver tv-kanalerna TV3, TV6 och TV10, stoppar sändningarna av den amerikanska tv-serien ”Cops". Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Nent Group, som driver tv-kanalerna TV3, TV6 och TV10, stoppar sändningarna av den amerikanska tv-serien ”Cops", skriver Dagens media.

"Från och med nästa vecka ingår "Cops" inte i våra tablåer för de kommande månaderna", säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent, till sajten.

Annons

Den amerikanska realityserien, som tar med tittarna på den amerikanska polisens patrullarbete, har tidigare visats på Nent Groups TV3, och därefter på systerkanalerna TV6 och TV10.

Nent Groups beslut kommer två dagar efter Paramount Networks besked att man nu stoppar ”Cops” för gott. Beslutet fattades i kölvattnet av den massiva protestvåg som skakat USA efter George Floyds död vid ett polisingripande den 25 maj.

Enligt Filippa Wallestam kommer man nu att genomföra en granskning av den amerikanska serien.

”Vi har valt att lyfta ut programmet för att göra en grundlig utvärdering av innehållet”, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent till Dagens media.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons