Annons

Stjärnorna checkar in på slottet

Fem nya stjärnor har checkat in på Bäckaskogs slott i Skåne. Carolina Gynning är en av dem.
Nöje • Publicerad 15 december 2022
Pia Johansson, Lars Lerin, Jon Henrik Fjällgren, Carolina Gynning och Anja Lundqvist utgör kvintetten som medverkar i "Stjärnorna på slottet" 2022.
Pia Johansson, Lars Lerin, Jon Henrik Fjällgren, Carolina Gynning och Anja Lundqvist utgör kvintetten som medverkar i "Stjärnorna på slottet" 2022.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Carolina Gynning.
Carolina Gynning.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Lars Lerin.
Lars Lerin.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skådespelaren och komikern Pia Johansson, konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, artisten Jon Henrik Fjällgren, skådespelaren Anja Lundkvist och konstnären Lars Lerin. De utgör årets lineup i SVT:s "Stjärnorna på slottet" som har premiär den 30 december.

Högt och lågt

Och åtminstone en av dem känner sig verkligen som en stjärna: Carolina Gynning.

Annons

– I alla fall vissa dagar. Då kan jag vakna på morgonen och kasta med håret och bara: Jag är en sån "star"! Andra dagar gör jag det absolut inte. Jag är som alla andra människor – ibland är det högt, högt, högt och ibland är det lågt, lågt, lågt, säger hon.

Att spela in programmet under en vecka i somras beskriver Gynning som "helt fantastiskt".

– Min egen historia kan jag ju redan, så det som var otroligt var att få lyssna på alla andras historier, och att få bli så otroligt berörd varje dag. Det gick inte en enda dag utan att jag antingen grät, skrattade hysteriskt eller berördes. Allas liv har varit en sådan bergochdalbana och det var så otroligt fint, säger hon.

På sin egen dag berättar Carolina Gynning om både ljusa och mera mörka stunder, men för mycket vill hon inte avslöja innan programmet sänds.

– Men jag kan säga att det är mycket med mitt liv som berör. Jag är både privat och utlämnande, men blandar det med mycket skratt. För jag är en väldigt glad person, även om jag har varit med om mörka saker. Det har inte tagit glädjen ifrån mig, säger hon.

Utmattande

En som däremot inte känner sig som en stjärna är Lars Lerin.

– Nej, det kan jag inte direkt påstå. Jag är ju van att bli behandlad lite hur som helst av katter och andra, så det var lite främmande att vara stjärna, säger han.

Lerin hade en lite kämpig slottsvecka – inte för att han tycker att det är svårt att berätta om sitt liv, utan för att han var sjuk och hade feber under hela inspelningen.

– Den största utmaningen för min del var att jag var så himla förkyld. Jag fick ta febernedsättande och det var så otroligt långa dagar. Det var tidigt uppe och sent i säng, vilket var ganska utmattande och intensivt. Man är ju van vid att bara lugnt vara hemma med sina egna, säger han.

Lars Lerin har tidigare varit öppen med, och pratat om, sitt mörka förflutna. I program som "Vägen ut med Lars Lerin" har han bland annat berättat om sin kamp mot missbruk. Och inte heller i "Stjärnorna på slottet" hade han svårigheter att berätta.

Annons

– Jag har inget problem med att visa vem jag är och de tillkortakommanden jag har haft. Jag använder mig ju av det när jag skriver och målar, så för mig är det liksom inte så stort, säger han.

Fakta: Årets "Stjärnorna på slottet"

Premiär i SVT1 och på SVT Play den 30 januari.

30/12 Pia Johansson.

7/1 Lars Lerin.

14/1 Anja Lundqvist.

21/1 Jon Henrik Fjällgren.

28/1 Carolina Gynning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons