Annons

Slappt polisarbetare i österbottnisk deckare

Mija Wadö är en finlandssvensk polis med mycket mörker i bagaget. Bella Stenberg har läst andra boken om henne och kollegorna i Vasa.
Bokrecension • Publicerad 5 mars 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Nilla Kjellsdotter har skrivit sin andra roman med kriminalpolisen Mija Wadö som huvudperson.
Nilla Kjellsdotter har skrivit sin andra roman med kriminalpolisen Mija Wadö som huvudperson.Foto: Linus Lindholm
Kriminalroman

Flickan i Stenparken

Författare: Nilla Kjellsdotter

Förlag: Norstedts

Vintern är kall i finska Österbotten. En forskare och entreprenör slås brutalt ihjäl i sitt hem. I Stenparken hittas en oidentifierad tonårsflicka, undernärd och med märken efter att ha hållits fången.

Kriminalpolis Mija Wadös semester blir raskt inställd, och lite lättad är hon allt över att slippa åka bort med nye pojkvännen. Hon går gärna sin egen väg, både privat och på jobbet med en övertydligt inkompetent chef.

Annons

Kjellsdotter varvar nu med då och villospår med sidospår om diabetes. Här finns flickor som far illa på så många obehagliga sätt och lite för många polis- och deckarklichéer. Och emellanåt irriterande dåligt och slappt polisarbete.

En otydlig formulering från förlaget ger intrycket av att det här är del ett i serien om Vasapoliserna, men det finns en tidigare bok utgiven på annat förlag.

”Kriminalpolis Mija Wadös semester blir raskt inställd, och lite lättad är hon allt över att slippa åka bort med nye pojkvännen. Hon går gärna sin egen väg, både privat och på jobbet med en övertydligt inkompetent chef.”
Bella StenbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons