Annons

Släpper cover efter dödsolyckan i Södertälje

Musik • Publicerad 15 februari 2021
Den 14 februari 2016 hyllade fotbollsfans bandet Viola Beach i Manchester, dagen efter det att medlemmarna omkommit i Sverige. Arkivbild.
Den 14 februari 2016 hyllade fotbollsfans bandet Viola Beach i Manchester, dagen efter det att medlemmarna omkommit i Sverige. Arkivbild.Foto: Jon Super

Det har gått fem år sedan den tragiska olyckan då medlemmarna i Viola Beach dödsstörtade från motorvägsbron i Södertälje. Nu släpps en cover av bandets låt "Swings and waterslides" för att uppmärksamma årsdagen, skriver BBC News.

Den 13 februari 2016 var det brittiska bandet tillsammans med sin manager på väg hem till Storbritannien efter att ha spelat på festivalen Where's the music i Norrköping. Vid Södertälje körde bilen de färdades i igenom två bommar innan den krockade med den öppna bilbron och föll ner i kanalen. Utredningen av olyckan gav inga entydiga svar om orsaken.

Annons

– De levde sin dröm. Det är ett slitet uttryck, men de gjorde det. De levde ett liv utöver det vanliga, säger Joanne Dakin, mor till den 19-årige trummisen Jack Dakin, i en intervju med BBC.

Intäkterna från covern, som framförs av musiker från Viola Beachs hemstad Warrington, går till välgörande ändamål som de anhöriga har valt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons