Annons

Skuggutredning om public service framtid

Kultur • Publicerad 7 mars 2023
Sveriges Radios tidigare vd Kerstin Brunnberg är en av dem som ska göra en skuggutredning om public service framtid. Arkivbild.
Sveriges Radios tidigare vd Kerstin Brunnberg är en av dem som ska göra en skuggutredning om public service framtid. Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT

TV4:s före detta vd Jan Scherman, Sveriges Radios tidigare vd Kerstin Brunnberg, SVT:s tidigare vd Christina Jutterström samt SVT:s tidigare ordförande Allan Larsson utgör kärntruppen som ska göra en skuggutredning om public service framtid.

Syftet med den parallella utredningen är att "påverka den statliga utredningen, remissinstanser och allmänhet med argument för ett starkare och bredare oberoende public service", enligt ett pressmeddelande.

Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund leder public service-utredningen, där en parlamentarisk kommitté ska utreda vilka villkor som ska gälla och hur uppdraget ska se ut för public service-företagen tillståndsperioden 2026–2033. Det uppdraget ska redovisas senast den 30 april nästa år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons