Annons

Skräckmästaren Dario Argento gästar Sverige

Nöje • Publicerad 5 september 2022
Den italienske skräckmästaren Dario Argento gästar den svenska filmfestivalen Monsters of film i höst. Arkivbild.
Den italienske skräckmästaren Dario Argento gästar den svenska filmfestivalen Monsters of film i höst. Arkivbild.Foto: Urs Flueeler/AP/TT

Filmfestivalen Monsters of film har presenterat sitt program för årets festival, som äger rum i Stockholm mellan den 26 september och den 2 oktober.

Festivalen, som såg dagens ljus 2012, är en genrespecialiserad sådan med fokus på science fiction, skräck och framförallt monster.

Annons

Förutom att visa 33 långfilmer och 9 kortfilmer – och introducera två nya sektioner – gästas festivalen av flera kända filmskapare. Bland årets gäster finns bland andra den italienske skräckmästaren Dario Argento, som snart fyller 82 år.

Dario Argento är i höst dubbelt aktuell, dels med sin senaste film "Dark glasses", dels som debuterande skådespelare i Gaspar Noés film "Vortex", där han spelar huvudrollen som en åldrande filmskribent. Även Gaspar Noé gästar festivalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons