Annons

Skarsgårds succé direkt till strömningstjänst

Det blir ingen svensk biopremiär för "Barbarian", Bill Skarsgårds senaste skräckfilm som gjort succé på bio i USA.
I stället går filmen upp på strömningstjänsten Disney+.
Film • Publicerad 12 oktober 2022
Bill Skarsgård spelar huvudrollen i "Barbarian", som inte får svensk biopremiär. Arkivbild.
Bill Skarsgård spelar huvudrollen i "Barbarian", som inte får svensk biopremiär. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

"Barbarian" får premiär på Disney+ den 26 oktober, meddelar strömningstjänsten i ett pressmeddelande. Filmen hade premiär i USA i september och har blivit en succé både bland kritiker och publiken.

Filmen handlar om en ung kvinna som hyr ett ensligt hus i ett utsatt området i Detroit bara för att upptäcka att det redan bor en ung man där, som bokat stället genom en annan uthyrningstjänst. Och han beter sig väldigt underligt.

Annons

Bill Skarsgård spelar både den manliga huvudrollen och är exekutiv producent för filmen. Georgina Campbell och Justin Long gör de övriga huvudrollerna i filmen som är regisserad av Zach Cregger.

Skarsgård, som är aktuell på svenska biografer i "Bränn alla mina brev", har fått smak på att göra skräckfilmer i USA. Han spelade den läskiga clownen Pennywise i två filmer baserade på Stephen Kings roman "Det".

Rättad: I en tidigare version av texten fick den aktuella strömningstjänsten fel namn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons