Annons

Saga Ludvigsson vidare till final i Idol

När alla röster var räknade stod det klart att Saga Ludvigsson från Örby och Cimberly Wanyonyi blir de som går vidare till final i "Idol" i TV4 nästa vecka, efter en jämn semifinal.
Men innan finalen reste Saga hem – för att uppträda på hemmaplan.
Tv • Publicerad 24 november 2023 • Uppdaterad 25 november 2023

– Jag trodde inte att det här händer! sade en glädjestrålande Saga Ludvigsson, 17, från Örby, efter att ha charmat både publik och jury i sin gulddress under låten "Here for the party" av Gretchen Wilson.

Innan finalen, som hålls i Avicii Arena den 1 december, reste Saga hem – för att uppträda för sin lokala publik. Ett tv-team från TV4 var också på plats och delar av evenemanget kommer att visas under finalen.

Se klipp och bilder här:

Annons

Väl i finalen kommer Saga Ludvigsson att tävla mot Cimberly Wanyonyi, 18, från Skellefteå, som var lika mållös efter glädjebeskedet i går. Efter att ha tappat rösten och tvingats vila hela veckan imponerade hon djupt på juryn under semifinalen.

– Du är någon slags drottning i Sverige 20 år framöver, sade juryns Alexander Kronlund.

Även Simon Näslund, 23, från Stockholm, fick strålande omdömen från juryn även han men blev bortröstad i andra ronden av semifinalen. Innan honom hade Louisa Hoxha, 16, tvingats lämna programmet efter den första ronden, trots ett sofistikerat framförande av "Bound to You" av Christina Aguilera.

– VI har haft en fantastisk semifinal i år, summerade juryns Katia Mosally.

TT
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Matilda SpetzSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons