Annons

S-talesperson vill ha tydligare kulturpolitik

Socialdemokraterna är för otydliga i sin kulturpolitik. Det anser Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för S och ledamot i riksdagens kulturutskott. Hon önskar att den stundande partikongressen resulterar i ett tydligare kulturpolitiskt fokus.
Kultur • Publicerad 2 november 2021
Lawen Redar vill att S fokuserar starkare på kulturpolitiken. Pressbild.Foto: Riksdagen

Under kongressen 3–7 november hoppas hon att diskussionerna ska leda till skärpt inriktning på framför allt två kulturpolitiska områden: digitaliseringens och teknikutvecklingens upphovsrättsliga konsekvenser samt den kulturella ojämlikheten hos barn och unga.

I en motion från Stockholms partidistrikt, som Lawen Redar tillhör, föreslås bland annat att de estetiska ämnena åter ska bli obligatoriska på gymnasiet och att kulturskolans ställnings stärks genom en ny ramlag. Inget av dessa förslag har dock tagits upp i det förslag till kulturpolitisk inriktning som partiet lägger fram på kongressen.

– Kulturen har kommit att få en klassegmentering som vi inte kan acceptera, det är helt beroende på klassmässig bakgrund vilken tillgång man får till kultur. Jag önskar en tydlighet när det gäller partiets ambition för att stävja detta, helt klart, säger Lawen Redar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons