Annons

Royal Albert Hall i akut krisläge

Musik • Publicerad 8 september 2020
Royal Albert Hall i London är illa ute ekonomiskt. Arkivbild.
Royal Albert Hall i London är illa ute ekonomiskt. Arkivbild.Foto: Nina E Rangøy / NTB Scanpix

Royal Albert Hall är på väg att duka under. Den anrika konsertlokalen i London har drabbats så hårt av coronarestriktionerna att ledningen nu ber allmänheten om hjälp med bidrag.

Enligt NME varnar ledningen för att Royal Albert Hall kan komma att stängas för gott nästa år om hjälpen uteblir. Sedan lokalen stängdes i mars på grund av coronapandemin har man förlorat 18 miljoner pund i intäkter, motsvarande omkring 208 miljoner kronor, och dessutom tvingats betala tillbaka motsvarande 75 miljoner kronor för biljetter.

Royal Albert Hall har inga möjligheter att ta del av de nödpaket som den brittiska regeringen har utfärdat till kulturområdet. Ledningen har i stället uppmanats att ta ett statligt lån för att trygga verksamheten, men lånet betalas inte ut förrän i december.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons