Annons

Rolling Stone-grundare sparkas från Hall of Fame

En av grundarna till musiktidningen Rolling Stone, Jann Wenner, sparkas från styrelsen för Rock & Roll Hall of Fame på grund av uttalanden han gjort i en intervju med New York Times.
Musik • Publicerad 17 september 2023
Jann Wenner anklagas för sexistiska och rasistiska uttalanden. Arkivbild.
Jann Wenner anklagas för sexistiska och rasistiska uttalanden. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Wenner har skrivit boken "The Masters", där han skriver om sina möten med sju legendariska rockartister: Bob Dylan, Jerry Garcia, Mick Jagger, John Lennon, Bruce Springsteen, Bono och Pete Townshend.

När han fick frågan av New York Times reporter varför han inte inkluderat några kvinnor eller svarta artister i boken hävdade Wenner att det inte finns några som kan formulera sig kring filosofin bakom rock 'n' roll på ett tillfredsställande sätt.

Annons

– De är inte dåliga på att formulera sig, men försök att ha en djup konversation med Grace Slick eller Janis Joplin. Varsågod. Joni Mitchell är ingen filosof inom rock 'n' roll. Enligt mig så uppfyller hon inte de kriterierna, säger han.

Inte heller Stevie Wonder, Marvin Gaye eller Curtis Mayfield uppfyller enligt Jann Wenner kriterierna för att bli kallade "mästare" inom rockhistorien.

Jann Wenner var en av grundarna till Rolling Stone magazine 1967 och var chefredaktör fram till 2019. Han var även en av grundarna till Rock & Roll Hall of Fame 1987.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons