Annons

"Rocky"-prylar sålda för miljontals kronor

Nöje • Publicerad 6 december 2021
Sylvester Stallones "Rambo"- och "Rocky"-relaterade prylar såldes i helgen på en auktion för miljontals kronor. Pressbild.
Sylvester Stallones "Rambo"- och "Rocky"-relaterade prylar såldes i helgen på en auktion för miljontals kronor. Pressbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Auktionshuset Julien's Auction drog in storkovan när det i helgen sålde flera "Rocky"- och "Rambo"-relaterade saker som tillhört skådespelaren, manusförfattaren och regissören Sylvester Stallone, som spelade huvudrollen i båda filmserierna.

Rolling Stone skriver om anteckningsblocket i vilket Stallone först började skissa på manuset till den första "Rocky"-filmen, som 1976 vann en Oscar för bästa film. Blocket såldes för motsvarande 3,9 miljoner kronor.

Annons

Såldes gjorde även shortsen, mönstrade som USA:s flagga, som Stallone bar i "Rocky III". De gick för 1,8 miljoner kronor.

Bland "Rambo"-prylarna var det en av knivarna som användes i den första "Rambo"-filmen som budgivarna slogs om. Kniven såldes för 1,1 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons