Annons

Robert Plant och Alison Krauss till Dalhalla

Musik • Publicerad 19 november 2021
2009 fick Robert Plant och Alison Krauss Grammy-priser för årets bästa album och för bästa samarbete i sång i kategorin pop. I sommar kommer de till Dalhalla.
2009 fick Robert Plant och Alison Krauss Grammy-priser för årets bästa album och för bästa samarbete i sång i kategorin pop. I sommar kommer de till Dalhalla.Foto: Matt Sayles/AP

Den brittiske rockartisten Robert Plant uppträder på Dalhalla i sommar tillsammans med den amerikanska bluegrassångerskan och violinisten Alison Krauss.

Efter "Raising sand" från 2007 har duon nu gett ut sitt andra album tillsammans, "Raise the roof", och ska också turnera. Robert Plant var länge sångare i Led Zeppelin men inledde på 1980-talet en solokarriär. I sin musik hämtar han inspiration både från den amerikanska bluesen och den brittiska folkmusiken. Alison Krauss presenteras som den artist som är mest Grammy-belönad genom tiderna.

Den 5 juli spelar de på Dalhalla utanför Rättvik.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons