Annons

Restriktioner för kulturen lyfts i Danmark

Kultur • Publicerad 12 januari 2022
Hälsominister Magnus Heunicke (S) har lovat att prioritera en återöppning av kulturlivet. Arkivbild.
Hälsominister Magnus Heunicke (S) har lovat att prioritera en återöppning av kulturlivet. Arkivbild.Foto: Nils Meilvang/Scanpix/AP

Danmarks parlament folketinget har beslutat att lyfta en del av coronarestriktionerna för det danska kulturlivet från och med söndag, sedan folketingets epidemikommission har godkänt regeringens förslag.

Beskedet innebär att bland annat biografer och teatrar får öppna igen, dock med publiktak för att minska smittspridningen. Samtidigt fortsätter en rad restriktioner att gälla för barer och nattklubbar.

Hälsominister Magnus Heunicke (S) har uppgett för danska TV2 att regeringen ska prioritera en återöppning av kulturlivet. Danska teatrar, museer, biografer och andra verksamheter fick den 17 december beslutet att de skulle stänga helt på grund av den höga smittspridningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons