Annons

Recension: En salig röra med Malmberg och Livh

En show fylld med satir och ironi levererades av multiartist Claes Malmberg och Göteborgs-radioprofilen Stefan Livh. En salig röra, men rolig tycker Kjellåke Dahlin.
KROGSHOW • Publicerad 25 september 2021
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Malmberg – full av Livh. Claes Malmberg och Stefan Livh bjuder på en salig röra i sin nya humorshow.
Malmberg – full av Livh. Claes Malmberg och Stefan Livh bjuder på en salig röra i sin nya humorshow.Foto: Kjell-Åke Dahlin

Claes Malmberg behöver ingen större presentation. Han är en av våra mest folkkära skådespelare ( senast i Helena Bergströms Dancing Queens) och underhållare med många olika karaktärer. Multiartist med film, teater, revyer, musikal, ståuppkomik och till och med Mellodeltagande.

Show

Malmberg – full av Livh

Premiär 24 september

Spelplats: Kajskjul 8, Göteborg

På scen: Entertainern Claes Malmberg och radioprofilen Stefan Livh, ackompanjerade av Bennet Fagerlunds trio.

Producent: Ulrika Kvarnhult och Claes Malmberg.

Meny: Trerätters med förshow avslutas med huvudshow som är 80 minuter, spelas september-november.

Publik: 300 med restriktioner. Annars är publiktaket 900.

Nostalgi: Stefan Lihvs i dag icke godkända låttitlar från kultprogrammet Rally i P3 och allsång till universalmedlet 5-56 (Y.M.C.A-melodi)

Coolt: Claes Malmbergs kultfigur, raggaren och hårdrockaren Ronny Jönssons comeback med skärmmössa, skinnväst och bar mage.

Han har alltid blandat allvar med humor och stor satir.

Annons

Ibland har det enligt många gått för långt. Nu senast i teve-programmet Parlamentet med rasismbråk sedan Claes Malmberg framfört en godnattvisa på bruten svenska i en sång om förortsvåld.

På Kajskjul höll han sig dock inom ramarna även om Kalle Moraeus och Tommy Körberg häcklades, men det var med mycket kärlek bakom…’

Malmbergs ”överlevnadsstrategi” att inte sluta andas och istället hålla igång med att hela tiden bubbla ord är mästerlig och beundransvärd.

Malmberg – full av Livh. Claes Malmbergs kultfigur raggaren Ronny Jönsson gör comeback på scenpå Kajskjul8.
Malmberg – full av Livh. Claes Malmbergs kultfigur raggaren Ronny Jönsson gör comeback på scenpå Kajskjul8.Foto: Kjell-Åke Dahlin

På Kajskjul får han spela huvudrollen med sina blixtrande ordvecklingar.

Radioprofilen Stefan Livh är känd för program som Rally i P3. Han och Claes har varit polare sedan mitten av 80-talet.

Under pandemin har de jobbat tillsammans i populärpodcasten ”Mot bättre vetande” och här föddes idén till dagens show.

Vi fick vara med om en nostalgisk humorresa från de båda mogna (60 och 64 år) männens karriärer. Till publikens skratt och gillande bjöd duon på en salig röra i positiv bemärkelse även om de själva helst såg att gästerna skulle vara ”negativa” i dessa pandemitider.

Med ett härligt tremannaband blandades humorinslag med starka satiriska dagsaktualiteter. Mycket göteborgskt blev det givetvis.

Stefans munspelande visade att gamla musiktakter från popgrupper sitter fortfarande medan Claes försök till jazzande saxofonspel blev överspelat av musikanterna.

Malmberg – full av Livh. Multiartist Claes Malmberg försökte sig även på lite jazztoner med saxofon.
Malmberg – full av Livh. Multiartist Claes Malmberg försökte sig även på lite jazztoner med saxofon.Foto: Kjell-Åke Dahlin

Som krydda på showen fick vi vara med om Malmbergs kultfigur, raggaren och hårdrockaren Ronny Jönssons scencomeback och om covid-vaccinering.

Annons

Stort och roligt!

Claes kommer också i julmånaden åter kliva in i våra vardagsrum i årets Julkalender. Men inte nu som den forne raggaren utan som polis i ”Knyckertz”

Kjellåke Dahlin

dahlin.kjellake@gmail.com

Kjellåke DahlinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons