Annons

"Real housewives"-stjärnan döms till fängelse

Tv • Publicerad 7 januari 2023
Realitystjärnan Jen Shah döms till sex och ett halvt år fängelse, för inblandning i en bedrägerihärva riktad mot äldre och utsatta personer. Arkivbild.
Realitystjärnan Jen Shah döms till sex och ett halvt år fängelse, för inblandning i en bedrägerihärva riktad mot äldre och utsatta personer. Arkivbild.Foto: Spenser Heaps/AP/TT

Jen Shah, en av stjärnorna i tv-serien "Real housewives of Salt Lake City", döms till sex och ett halvt år fängelse för telemarketingbedrägeri som riktat in sig på äldre och utsatta människor. Det skriver BBC.

De inblandade i bedrägerihärvan ska ha lurat tusentals personer sedan 2012, bland annat en änka i 70-årsåldern som blev av med hälften av sina livsbesparingar. En annan person ska ha blivit hemlös, efter att ha förlorat pengar i bluffen, enligt vittnesmål.

Annons

Enligt domstolshandlingar hävdar myndigheterna att Shah var den "mest skyldiga" personen som åtalades i fallet.

Hon har bett om ursäkt för sin roll i bedrägerierna, och menar att hon ska "arbeta resten av sitt liv för att göra rätt".

Shah greps 2021 under inspelningen av "Real Housewives of Salt Lake City". Då nekade hon mot anklagelserna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons