Annons

Rättegången mot Rod Stewart avbryts

Nöje • Publicerad 13 september 2021
Rod Stewart. Arkivbild.
Rod Stewart. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Rättegången mot Rod Stewart har avbrutits och ska nu ersättas med en utfrågning utanför domstol, skriver Aftonbladet.

Den 76-årige brittiske artisten och hans son stod anklagade för ringa misshandel sedan Stewart ska ha slagit en säkerhetsvakt och för att ha hånat densamme med en Hitlerhälsning på nyårsafton 2019. Tidigare har tidningen Daily Mail fått tillgång till en övervakningsfilm som visar hur Stewart och hans sällskap nekas inträde till ett hotell i Florida den aktuella kvällen.

Annons

När en säkerhetsvakt ber dem att gå därifrån ser det ut som att Stewart höjer högerhanden i en Hitlerhälsning samtidigt som han gestikulerar en mustasch med sin vänstra.

Artistens son, Sean Stewart, ska då ha knuffat till vakten. Rod Stewart tycks sedan rikta en snyting mot mannen. I polisförhör uppger vakten att slaget träffat honom i bröstkorgen.

Utfrågningen äger rum den 22 oktober och orsaken till att det inte hänt mer i fallet på nästan två år uppges vara pandemin samt förhandlingar om en förlikning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons