Annons

Rasar över utebliven Golden Globe-nominering

Tv • Publicerad 4 februari 2021
Michaela Coels "I may destroy you" fick oerhört fin kritik – men ingen nominering till Golden Globe-galan. Pressbild.
Michaela Coels "I may destroy you" fick oerhört fin kritik – men ingen nominering till Golden Globe-galan. Pressbild.Foto: HBO

Alltfler besvikna röster höjs om att den hyllade tv-serien "I may destroy you" blev helt utan nomineringar till Golden Globe-galan. Bland dem som rasar finns en av manusförfattarna till "Emily in Paris".

Deborah Copaken skriver i The Guardian att hennes glädje över de två Golden Globe-nomineringarna till den lättsamma komediserien grumlades av "vreden över att man nonchalerade (Michaela) Coel".

Annons

"'Den serien', berättade jag för alla som ville lyssna, 'förtjänar att vinna alla priser.' När den inte gjorde det blev jag förstummad. 'I may destroy you' var inte bara min favoritserie 2020. Det var den bästa serie jag någonsin sett."

Michaela Coels "I may destroy you" hade inte tävlat med "Emily in Paris" även om den funnits med bland de nominerade, eftersom Golden Globe-priserna är uppdelade i en dramakategori och en komedikategori. Men många besvikna fans har lyft det faktum att komediserien med Lily Collins fick vara med och tävla, medan Coels kritikerrosade drama blev utan nomineringar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons