Annons

Rappare misstänkt för mord på kusin

Musik • Publicerad 2 februari 2021
Atlanta-rapparen Silentó är gripen, misstänkt för mordet på sin kusin. Arkivbild.
Atlanta-rapparen Silentó är gripen, misstänkt för mordet på sin kusin. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss

Den amerikanske rapparen Silentó, mest känd för sin låt "Watch me (whip/nae nae)" från 2015, greps av polis i Georgia på måndagen, rapporterar flera medier.

Ricky Hawk, som den 23-årige rapparen egentligen heter, misstänks för att ha skjutit sin kusin Frederick Rooks till döds. Det misstänkta mordet ägde rum den 21 januari. Polisen fick larm om skottlossning och fann den skottskadade Fredrick Rooks på gatan. Han dödförklarades på platsen.

Annons

”Efter en genomgående utredning har Hawks identifierats som Rooks kusin, och ansvarig person för mordet. Motivet till mordet utreds fortfarande”, har polisen sagt i ett uttalande, skriver Aftonbladet.

Rapparen greps även under 2020, bland annat för anklagelser om överfall med ett dödligt vapen samt våld i hemmet och vårdslöshet i trafiken.

Så sent som den 28 januari i år släpptes Silentós senaste singel "Swish". I oktober förra året släppte han även albumet "Skyrolyrics".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons