Annons

Raka puckar till teatern

Går hockey ihop med teater? Kombinationen är kanske inte helt självklar. Men i Norrland testas det djärva vägar för att nå ny publik. Och det är inte omöjligt att Borås följer efter.
Kultur • Publicerad 15 januari 2008

Det är Teater Västernorrland och Timrå IK som nu slagit sina påsar ihop. Inför vårsäsongen erbjuds hugade biljettköpare ett gemensamt teater- och hockeypaket. För det facila priset av 330 kronor får publiken både se föreställningen Cabaret och någon av Timrå IK:s hockeymatcher.

Därigenom försöker man locka nya besökare till sina respektive domäner.

Annons

Framför allt handlar det om att få fler män att hitta vägen till teatersalongen, och fler kvinnor att upptäcka tjusningen med ishockey.

Vore inte detta en spännande idé att pröva även i Borås? Jo, faktiskt. Lena Hermanson, marknadsansvarig på Borås Stadsteater, är redan inne på att pröva det norrländska konceptet:

– Tanken har slagit oss. Vi har pratat om det. Vi är öppna för kontakter. Inte bara med hockeysporten, utan även med basket till exempel.

Ett bra recept att göra män mer intresserade av teater?

– Snarare ser jag det som ett sätt att nå nya publikgrupper och stimulera teaterintresset överhuvudtaget, säger Lena Hermanson.

Ishockeyklubben Borås HC är heller inte främmande för att börja samarbeta med teatern enligt Timrås modell.

– Spontant tycker jag det låter hur smart som helst. Det är nog ingen slump att Timrå, som är ett av de ledande lagen i elitserien, gör en sån här grej. Då är det förmodligen väldigt genomtänkt. Vi kan säkert behöva fler tjejer i publiken hos oss också, säger BHC:s marknadschef Marcus Hedelin.

Stadsteatern visar nu pjäsen Trettondagsafton. Kan Shakespeare bidra till att sälja fler hockeybiljetter?

– Det vet man aldrig (skratt).

Christian Dahlgren
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons