Annons

Premiär för Popkollo i Borås

I sommar arrangeras Popkollo i Borås för första gången och den 11 februari öppnade anmälan till sommarens kollo.
Musik • Publicerad 11 februari 2019 • Uppdaterad 28 februari 2019
Popkollo startades 2003 i Hultsfred för tjejer och transpersoner på initiativ av artisten Marit Bergman. Bilden är tagen från ett popkollo 2012.
Popkollo startades 2003 i Hultsfred för tjejer och transpersoner på initiativ av artisten Marit Bergman. Bilden är tagen från ett popkollo 2012.Foto: Tommy Nilsson

Popkollo, som arbetar för en jämställd musikscen, kommer till Borås i sommar. Den 2-6 juli anordnar föreningen Popkollo Göteborg ett dagkollo på Borås Kulturskola. Under fem dagar kommer 20 tjejer och transpersoner mellan 12-16 år att få lära sig spela instrument, repa i band, skriva låtar, träffa en gästartist och spela live på scen. Syftet är att erbjuda en trygg, stöttande och kreativ mötesplats där deltagarna kan utveckla sitt musikintresse och stärka sitt självförtroende. Föreningen hoppas också att kollot kan fungera som ett första steg mot ett aktivt deltagande i Borås musikliv.

Popkollo startades i Hultsfred 2003 för tjejer och transpersoner, på initiativ av artisten Marit Bergman och idag arbetar 16 lokalföreningar runtom i landet ideellt för att förändra den svenska musikscenen och göra den jämställd och tillgänglig för fler.

Annons

Popkollo Göteborg är en av Popkollos 16 lokalföreningar och har arrangerat kollon i Göteborg med omnejd sedan 2006.

Den 11 februari öppnade anmälan till sommarens kollo.

Andreas Eriksson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons