Annons

Porrstjärna dement – rättegång ställs in

Nöje • Publicerad 7 januari 2023
Efter en psykiatrisk undersökning står det klart att Ron Jeremy inte är i mentalt skick att ställas inför rätta. Arkivbild.
Efter en psykiatrisk undersökning står det klart att Ron Jeremy inte är i mentalt skick att ställas inför rätta. Arkivbild.Foto: David McNew/AP/TT

Den amerikanske porrstjärnan Ron Jeremy har svår demens och kommer att förklaras olämplig att ställas inför rätta för våldtäkt, rapporterar New York Times.

Jeremy har åtalats för flera våldtäkter och en lång rad sexuella övergrepp som ska ha skett under hans karriär. Men efter en psykiatrisk undersökning står det klart att han är mentalt oförmögen att ställas inför rätta.

Annons

"Som ett resultat av experternas överenskommelse kommer den tilltalade att förklaras olämplig att ställas inför rätta", skriver den biträdande distriktsåklagaren Paul Thompson i ett mejl till tidningen.

Demens är en fortskridande sjukdom, tillståndet hos de som drabbas blir oftast sämre med tiden.

"Om han inte bättrar sig kommer vi inte att kunna ställa honom inför rätta för hans brott", fortsätter åklagaren.

Jeremy åtalades 2020 och har nekat till alla anklagelser mot honom.

Porrfilmsskådespelaren, som har varit ett av de största namnen i branschen, har medverkat i över 2 000 porrfilmer från 1970-talet och framåt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons