Annons

Politiker får Åsbrinks texter om SD:s historia

Litteratur • Publicerad 18 november 2021
Polaris skickar ut ett särtryck med Elisabeth Åsbrinks texter om SD till alla riksdagsledamöter. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

"Så tvättades rasismen ren från ras" och "SD visar oss framtiden" är två av de texter som ingår i Elisabeth Åsbrinks nya textsamling "Tack och hej leverpastej". I samband med utgivningen gör förlaget Polaris ett särtryck med just dessa två texter som man skickar till alla riksdagsledamöter samt till "hundratals opinionsbildare".

Förläggaren Stephen Farran-Lee menar att inlägg om Sverigedemokraternas ursprung möts med känsloladdade utspel från partiets ledning.

"Då kan det vara på sin plats att verkligen se var rötterna växt. Det är precis det Elisabeth Åsbrink gör i de två texter vi valt att skicka ut. Med sedvanlig klarsyn och stilistisk skärpa tecknar hon SD:s ideologiska historia och partiets frändskap med motsvarande rörelser i Polen och Ungern. Kalla det brunsmetning om ni vill. Vi kallar det en nödvändig påminnelse" säger han i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons