Kultur

Platta rollfigurer och sökt intrig

Kultur Artikeln publicerades
Cillian Murphy och hans rollfigur Tommy Shelby bär ”Peaky Blinders”.
Foto: C More
Cillian Murphy och hans rollfigur Tommy Shelby bär ”Peaky Blinders”.

Peaky blinders

Drama

Säsong 5

C More

Serien om gangstergänget Peaky Blinders från Birmingham har tappat ett snäpp i kvalitet säsong för säsong. Istället för att utvecklas har rollfigurerna blivit plattare och plattare och intrigen mer och mer sökt.

Bristerna kompenseras till en del av den häftiga scenografin, det fräcka fotot, den råa musiken – och inte minst Cillian Murphy som den lösa kanonen Tommy Shelby.

Året är 1929. Tommy sitter i parlamentet för sossarna, och slår sig ihop med den ormlike Oswald Mosley, som några år senare bildade det brittiska fascistpartiet. Vad har Tommy i kikaren?

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.