Annons

Pia Kronqvist ny vd för Tom Tits

Kultur • Publicerad 10 juli 2023
Tom Tits Experiment ligger i Södertälje och ägs av kommunen. Arkivbild.
Tom Tits Experiment ligger i Södertälje och ägs av kommunen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery / TT

Tom Tits Experiment i Södertälje får en ny vd: Pia Kronqvist.

Vetenskapscentrets förra vd, Elin Lydahl, lämnade sitt uppdrag i december förra året och efter att ha tackat ja till styrelsens erbjudande kommer Pia Kronqvist att tillträda vd-posten den 1 januari 2024.

Annons

"Vi står i en tid där vi har många samhällsutmaningar. Det är viktigt att utveckla sätt för barn och unga att hitta lust till lärandet och intresse för naturvetenskap och teknik. Jag ser fram emot att lära känna organisationen och leda arbetet framåt", säger Pia Kronqvist i ett pressmeddelande.

Hon lämnar därmed sitt uppdrag som vd för Scenkonst Öst, där Norrköpings Symfoniorkester, Östgötateatern med ung scen/öst och Östgötamusiken i Norrköping ingår. Där har hon varit sju år på posten.

Dessförinnan var hon vd för Folkoperan och Cirkus Cirkör och engagerad i styrelserna för Svensk Scenkonst, Film Stockholm och Sveriges Radio.

Tom Tits Experiment grundades 1987 och fungerar i dag som vetenskapscentrum och museum för framför allt unga och barnfamiljer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons