Annons

"Pang i plugget"-skådisen död

Dustin Diamond, mest känd för rollen som den nördige Screech i tv-serien "Pang i plugget" är död, rapporterar TMZ. Han avled på måndagen, 44 år gammal.
Nöje • Publicerad 2 februari 2021
Skådespelaren Dustin Diamond, så som han såg ut när han spelade Screech i "Pang i plugget", 1992. Arkivbild.
Skådespelaren Dustin Diamond, så som han såg ut när han spelade Screech i "Pang i plugget", 1992. Arkivbild.Foto: Paul Drinkwater

Skådespelaren fick i mitten av januari en lungcancerdiagnos och hade påbörjat behandling med cellgifter. Men hans tillstånd förvärrades den sista veckan.

Hans agent Roger Paul säger till Fox News att det har gått väldigt snabbt sedan Diamond fick diagnosen.

Annons

– Han diagnostiserades med den här brutala, envisa cancerformen för bara tre veckor sedan. Den hade spridit sig snabbt genom hela kroppen, säger han, enligt Aftonbladet.

Skådespelaren och komikern var mest känd för sin roll Samuel ”Screech” Powers i tv-serien "Pang i plugget" (1989–1993). Serien fick flera uppföljare och Diamond kom att spela karaktären i över ett decennium.

Livet efter "Pang i plugget" blev dock tuffare för Diamond. Under mitten av 2000-talet var han nära att gå i personlig konkurs.

Dustin Diamond medverkade i flera realityshower i USA, bland annat ”Celebrity Fit Club,” ”Celebrity Boxing 2” och ”Celebrity Championship Wrestling.”

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons