Annons

”På spåret”-vinnarna: Nu känner vi oss klara

"På spåret"-vinnarna tackar för sig efter den andra raka segern.
– Vi känner oss klara. Nu har vi satt kronan på allt och jag tror inte att SVT vill att vi ska vara med igen, säger Marie Agerhäll och skrattar.
Nöje • Publicerad 26 januari 2024
Fritte Fritzson och Marie Agerhäll vann "På spåret". Nu drar de sig tillbaka och ställer inte upp nästa år. Pressbild.
Fritte Fritzson och Marie Agerhäll vann "På spåret". Nu drar de sig tillbaka och ställer inte upp nästa år. Pressbild.Foto: Bo Håkansson/SVT

Marie Agerhäll och Fritte Fritzson vann finalen i SVT:s "På spåret" över Peter och Hector Apelgren. Det var andra året i följd duon vann och nu drar de sig tillbaka.

– Spontant känner jag att det är dags för andra. Man behöver inte ta upp all programtid. Vi haft det jäkla kul det här två åren så nu är det ganska lagom att tacka för sig, säger Fritte Fritzson.

New York-chock

Annons

Segersiffrorna i finalen skrevs till 47–39 och det var ett snabbt ryck i sista resan som avgjorde. Fritte Fritzson listade ut ledtrådarna till New York, bland annat ingredienserna till drinken Manhattan, och drog på tio poäng.

– Vi satt innan programmet och spekulerade i vilka städer som skulle kunna komma och enades om att New York var så himla rimligt, det brukar vara mäktiga och stora städer i finalen, säger Marie Agerhäll.

– Så när de började dra receptet på en Manhattan gapade jag och såg nog chockad ut. För det hade jag ju sagt innan, att det skulle bli New York.

Kompletterat varandra

Duon Agerhäll/Fritzson har varit obesegrade under tiden i "På spåret". Nyckeln är att de kompletterat varandra.

– Jag tror att vi bara råkar vara bra i den andras luckor och så har vi ett bra snack under resorna. Han pratar högt och så kan jag fylla i där det finns luckor, säger Marie Agerhäll.

Hon avslöjar att de båda förberett sig mer än tittarna kanske kan ana.

– Fritte är otrolig. Han har ett Excel-ark med jättemycket frågor på olika städer, men jag har mer kartor i huvudet där jag har gjort en massa minnesregler för att sätta ihop städer och länder.

Nu lämnar de alltså "På spåret", men Fritte Fritzson kommer snart att dyka upp i en annan frågesport i tv.

– Min komikerkompis Nisse Hallberg ska vara med i "Postkodmiljonären", för välgörenhet. Då får man ta med en kompis och då frågade han mig. Så där dyker jag upp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons