Annons

P3 Guld skjuts upp efter pandemilarmen

P3 Guld flyttas fram till följd av pandemin – men ännu finns inget nytt datum.
– Vi tar det säkra före det osäkra, säger Pia Kalischer, evenemangsansvarig på Sveriges Radio.
Musik • Publicerad 2 december 2021
Emma Molin är programledare för P3 Guld-galan. När den blir av är fortfarande oklart. Arkivbild.
Emma Molin är programledare för P3 Guld-galan. När den blir av är fortfarande oklart. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Egentligen skulle P3 Guld fira 20-årsjubileum den 22 januari, och det i radiohuset i Stockholm med Emma Molin som värd för kvällen. Men efter de senaste larmen om ökad smittspridning sätter Sveriges Radio stopp för planerna.

– Det här är ett beslut som har vuxit fram den senaste veckan, och det är baserat på insikten att smittläget har förändrats och att Folkhälsomyndigheten har flaggat för att det kan komma fler restriktioner, säger Pia Kalischer.

Annons

Hon framhåller att det handlar om att Sveriges Radio måste kunna skydda den samhällsviktiga verksamheten på radiohuset, till exempel nyhetsproduktionen. Radiobolaget kan därför inte släppa in för många personer i byggnaden.

– När vi tog beslutet att göra P3 Guld i radiohuset var det ett annat läge, vaccinationerna gick smidigt, Sverige hade en hög vaccinationsgrad och smittotalen och dödstalen gick ner. Det är väldigt svårt när pandemin är så oförutsägbar, säger hon.

Varför beslutade ni att P3 Guld skulle äga rum just i radiohuset, när det har varit så oförutsägbart med restriktionerna?

– Vi är väldigt stolta över radiohuset. Det är fantastiskt ur ett arkitektoniskt perspektiv och det är P3 Gulds 20-årsjubileum, vi ville bjuda publiken hem till oss och tänkte att vi kunde göra en rolig berättelse med radiohuset som utgångspunkt. Vi utarbetade en väldigt noggrann plan för att separera dem som jobbar dagligen i huset från produktionen, säger Pia Kalischer.

Ännu finns inget nytt datum eller ny lokal.

– Vi ska sätta i gång med de kreativa processerna så snart det bara går, förhoppningsvis i morgon, säger Kalischer.

Det är inte första gången P3 Guld-galan tvingas förändra upplägget till följd av pandemin. Förra året flyttades galan fram till våren, och ägde rum på ett hotell, där artisterna separerades från varandra.

– Förra året bestämde vi oss i mellandagarna för att förändra planen, att beslutet kommer tidigare i år ger oss tid att hitta alternativ, säger Pia Kalischer.

Fakta

P3 Guld

P3 Guld delas sedan 2003 ur av Sveriges Radio P3 till svenska artister inom olika kategorier, som bland annat Årets pop, årets artist, årets grupp och Guldmicken för bästa liveakt.

Vanligtvis äger galan rum i januari, men förra året sköts den fram till följd av pandemin.

Nästa år firar P3 Guld 20 år, men något datum för galan är inte bestämt ännu, eftersom den även nu flyttas till följd av pandemin. Värd för kvällen är Emma Molin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons