Annons

Osäker sommar för buskis på Vallarna

Nöje • Publicerad 11 februari 2021
Kommer "Alla tiders Åsa-Nisse" kunna spelas på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg i sommar?
Kommer "Alla tiders Åsa-Nisse" kunna spelas på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg i sommar?Foto: Bilduppdraget

Buskispremiären på Vallarna i Falkenberg den 4 juli är fortfarande tänkt att bli av. Uppsättningen är den 25:e sedan Stefan & Krister startade traditionen 1996 ihop med Bosse och Janne Andersson. Nu arbetar deras bolag 2entertain med flera scenarier för att kunna möta en publik i sommar.

– Vi ska göra klart allting för att kunna spela på Vallarna och punkt ett är att ha en coronasäker arena. Vi följer Visitas manual ”Safe to visit” och gör alla åtgärder när det gäller köer och toaletter med mera så att åskådarna kan hålla avstånd, säger producenten Janne Andersson, vd på 2entertain, till Hallands Nyheter.

Annons

Nöjesbolaget hoppas kunna fylla Vallarnas 1 600 stolar när man ger ”Alla tiders Åsa-Nisse”, en nyskriven komedi av Annika ”Andersson” Korenado. Plan två är att spela för 800 åskådare. Får det bara komma 500 måste man dock antagligen skära ned i produktionen, meddelar Andersson, som hoppas kunna fira 25-årsjubileet.

– Jag ska jobba in i det sista för att Vallarna inte ska stå tomt i en sommar till.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons