Annons

Operettsångerskan Berith Bohm död

Kultur • Publicerad 21 maj 2020
Operettsångerskan Berith Bohm, här fotograferad under inspelningen av musikalen "Bajaderen" i Norge 1962, har gått bort vid 87 års ålder. Arkivbild.
Operettsångerskan Berith Bohm, här fotograferad under inspelningen av musikalen "Bajaderen" i Norge 1962, har gått bort vid 87 års ålder. Arkivbild.Foto: NTB/TT

Operettsångerskan Berith Bohm har avlidit efter en tids sjukdom, uppger hennes dotter för TT.

Berith Bohm föddes i Stockholm 1932 och debuterade 1952 på Oscarsteatern i musikalen ”South Pacific”. Hennes fasta scen blev Stora teatern i Göteborg i 13 år med huvudroller i operetter som "Csardasfurstinnan", "Glada änkan", "Sköna Helena" och "Porgy and Bess".

Annons

Bohm gjorde även gästspel på Volksoper i Wien och Hamburg samt på Svenska teatern i Helsingfors.

Hon spelade in skivor, barnvisor och medverkade i tv och musikaler, revyer och kabaréer med bland andra Per Grundén, Nils Poppe, Thore Skogman och Hagge Geigert. Hon turnerade även med sina egna sång- och berättarprogram långt upp i åren tillsammans med en pianist.

Berith Bohm blev 87 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons